Depresyonu tetikleyen 5 yiyecek

Depresyon tedavisinde belirli gıdalardan kaçınmak ve daha önce kullanılmayan besinleri diyete eklemek, hastaların rahatlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda vücudun kendisini onarma kapasitesini artırmak için belirli gıdaların beslenme alışkanlığına eklenmesi gerekli.

  • 36PAYLAŞIM
  • 5919OKUMA

Hatta depresyonun, beyin kimyasını değiştiren bir diyet ile ortaya çıkabileceğini söylemek de mümkün. Buna stres ve günlük zorluklar da eklenince, anksiyetenin vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirmesi giderek güçleşir.

Eğer anksiyete ve depresyondan kurtulmak istiyorsan öncelikle beslenme alışkanlığını yenilemen gerekli. Hatta anksiyete günlük stres ve hayat tarzından kaynaklanıyorsa, uygun bir diyet vücudun stresle daha kolay başa çıkmasını sağlayabilir.

Anksiyete ve depresyon sorunu yaşıyorsan bu gıdaları beslenme alışkanlığından çıkarmalısın.

1. İşlenmiş şeker: İşlenmiş şekerler sadece vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini yok etmekle kalmaz aynı zamanda vücuttaki şeker miktarının inip çıkmasına neden olur. Bu vücudun salgı bezlerinin çalışmasını daha da bozar. Salgı bezlerinin çalışmasında bozulma aşırı yorgunluk, depresyon ve anksiyeteye neden olur. Ayrıca artan şeker tüketimi kalp rahatsızlıklarına, kan şekerinin düşmesine ve vücudun ihtiyacı olan gerekli besinlerin yok olmasını sağlar. Şekerin ayrıca kanser hücrelerini desteklediği de biliniyor. Bu nedenle işlenmiş şekerden mümkün olduğunca kaçınmalısın.

2. Kafein: Birçok kişinin harika bir içecek olarak nitelendirdiği kahve, böbrek üstü bezlerini uyarır ve bu da vücudun mücadele mekanizmalarını harekete geçirir. Kafein böbrek üstü bezlerini aşırı uyarır ve salgı bezlerinin uyarılmasını sağlar. Salgı bezleri sistemi aşırı uyarıldığında, stres ile başa çıkılması güçleşir. Bunun ardından yenilmişlik hissi daha kolay gelişecek ve stresten daha çok etkilenmene neden olacaktır.

3. Yağ: Yağ aslında sağlıklı böbrek üstü fonksiyonu için büyük önem taşıyan bir faktör. Ancak bugün sağlıksız yağların sıklıkla tüketildiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu sağlıksız yağlar, serbest radikallerin vücutta kalarak zarar vermesine neden olur. Peki ne tarz yağlardan uzak durulmalı? Kanola yağı, işlenmiş yağlar, margarin ve fast food restoranlarında bulunan her türlü yağdan kaçınmalısın.

4. İşlenmiş un ve buğday: Ekmek, makarna, poğaça türleri ve kurabiyeler işlenmiş un ve buğday ürünlerinden yapılmış olabilir. Depresyon sorunu yaşayan çok sayıda insan aynı zamanda bağırsak ve midede dengesizlikler de yaşar. Bağırsaklarda enfeksiyon başladığında, sindirim sistemi vücudun dengede kalması için gerekli besin maddelerini işleyemez hale gelir. Birçok araştırma, glüten duyarlılığı yaşayan insanların, mutluluk hormon olarak da bilinen serotonin düzeylerinin çok az olduğunu ortaya koymuş durumda. Seratonin vücudun depresyon ve anksiyete ile mücadelesinde gerekli bir kimyasal.

5. Soya: Soya, böbrek üstü bezleri ile hormonlara zarar veren bir gıda olarak biliniyor. Soyanın tiroid bezleri üzerinde baskıcı bir etki yarattığı ve bu nedenle iyot, demir ve bakırın vücuda girişinde sorun olduğu belirtiliyor. Tüm bu bileşenler sağlıklı bir bağışıklık sisteminin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Mayalanmamış olması halinde soyanın sindiriminin de zor olduğuna dikkat çekiliyor.

Göz sağlığını korumanın 4 yolu

Göz sağlığını korumanın en kolay yolu, sağlıklı beslenmekten geçiyor. Araştırmalar,sağlıklı beslenmenin gözleri birçok hastalığa karşı koruduğunu ve bazı hastalıkların ilerlemesini yavaşlattığını beli

38955

Bağırsakları temizleyen yiyecekler

Sağlıklı bir vücut için bağırsak sisteminin düzenli olarak temizlenmesi büyük önem taşıyor.

5975

Sağlıklı 5 ara öğün

Sağlıklı bir beslenme programının ilk ana kuralı ara öğünlerin dengelenmesi...

7284

Chia tohumu hakkında bilinmesi gerekenler

Son dönemin en popüler besini olan Chia tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

4281