Güneş lekeleri için 6 doğal maske tarifi

Güneş lekelerine bitkisel çözüm arıyorsan bu doğal maske tariflerini deneyebilirsin.

  • 218PAYLAŞIM
  • 36589OKUMA

Güneş lekeleri yaz aylarının davetsiz misafirleri… İster açık ister koyu tene sahip ol, daha çabuk bronzlaşabilmek için düşük faktörlü kremler kullanıyorsan güneş lekelerine maruz kalabilirsin.

Yüzünün en göze çarpan noktalarında güneş lekelerinin aynadan sana göz kırpmasını istemiyorsan, bu doğal tarifleri mutlaka uygulamalısın.

Limonlu şekerli peeling ve bal maskesi

Güneş lekeleri için en etkin malzeme limon ve bal. Bu peeling ve maskeyi gece yatmadan önce uygulamalısın. Çünkü turunçgil ailesinin diğer üyeleri gibi limon cildi güneşe karşı daha hassas yapıyor.

Bir yemek kaşığı suya 1 yemek kaşığı şeker ve yarım limon suyunu ilave et. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra temiz cildine masaj yaparak uygulayabilirsin. Bu peelingi yüzünde 5 dakika kadar bekletmen yeterli. Ardından 1 yemek kaşığı bal ile yarım limon suyunu karıştır ve pamuk yardımıyla cildine uygula. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayabilirsin.

Zerdeçal maskesi

Zerdeçal maskesi antibakteriyel olduğundan hem sivilceleri kururtur hem de güneş lekelelerinin azalmasını sağlar.
Bir yemek kaşığı toz zerdeçala, aynı oranda limon suyu, hindistan cevizi yağı, bal ve yoğurt ekle. Daha önce temizlediğin cildine maskeyi masaj yaparak uygula. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla yıkayabilirsin.

Güneş lekelerine karşı doğal tonik

Cilt tipin ne olursa olsun her gün yatmadan önce kullanabileceğin bu tonik, zamanla güneş lekelerini gidermeye de yardımcı olur.

Cam bir şişenin yarısını su yarısını elma sirkesi ile doldur. Su ve sirkenin iyice karışmasını sağladıktan sonra pamuk yardımıyla cildine uygulayabilirsin.

Yulaf unu ve pirinç suyu maskesi

Yulaf cilde temas ettiğinde rengini açma özelliğine sahip. Pirinç suyunu ise Asyalı kadınlar cilt renklerini açmak için yüzyıllardır kullanıyor.

Bir su bardağı suya bir avuç pirinç ekle ve 20 dakika kadar beklet. Pirincin suyunu süzdükten sonra macun kıvamına gelene kadar yulaf unu ve 1 yumurta akı ekleyebilirsin. Temiz cildine uyguladıktan yarım saat sonra maskeyi yıkayabilirsin.

Aloe vera jeli

Aloe vera jelini tek başına maske olarak uygulayabilirsin. Ayrıca ek malzemeler kullanarak etkisini daha da artırabilirsin.

Bir yemek kaşığı Aloe vera jeli, 1 ampul E vitamini, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını karıştır. Ardından bir parça pamuk yardımıyla temizlediğin cildine uygula. 20 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsin.

Cilt temizleme yağı formülü

Sandal ağacı yağı, güneş lekelerini hafifletmesinin yanı sıra kırışıkların da görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Sandal ağacı yağı, hint yağı ve hindistan cevizi yağını 1’er yemek kaşığı olacak şekilde bir kapta karışmasını sağla. Bu karışımı parmaklarınla yüzüne hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsin.

Cilde iyi gelen çiçekler

Çiçeklerin cilt sağlığına iyi geldiğini biliyor muydun? Cilt bakım rutininde çiçeklerin gücünden yararlanarak lekesiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsin. İşte günlük bakım ritüeline mutlaka eklem

14455

Yağlı ciltler için 11 doğal bakım önerisi

Yağlı cilt, gün içerisinde cildindeki yoğun parlaklık nedeniyle keyfini kaçırıyor olabilir. Fresh bir cilde sahip olmak istiyorsan yağlı ciltler için bakım önerilerini deneyebilirsin.

7865

Cilt güzelliği için 3 karpuz maskesi tarifi

Sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak istiyorsan, karpuz maskelerinden faydalanabilirsin.

15495

Evde yapabileceğin 5 güzellik ürünü

Evde yapabileceğin 5 güzellik ürünü ile günlük bakımında kimyasal kullanımını azaltabilirsin.

31675