Yaşlanmayı geciktiren 4 vitamin

Bazı vitaminlerin yaşlanmayı geciktirdiğini biliyor muydun? En ucuz genç kalma yolu, sağlıklı beslenmek ve bol vitamin tüketmekten geçiyor.

  • 205PAYLAŞIM
  • 34339OKUMA

Erken ve hızlı yaşlanmak, hepimizin korkulu rüyası. Buruşmuş göz altları, güçten düşen bir vücut, beyaz saçları kim ister ki? Öyleyse cildini yaşlanmayı geciktiren vitaminlerle beslemelisin.

C vitamini:

Sigara, hava kirliliği ve güneş ışınlarının zararları serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Bunlar da zamanla cildini yaşlandırır. C vitamini, yaşlanmayı geciktiren bir antioksidan kaynağıdır.

C vitaminini derine doğrudan uygulandığında güneşin zararlı etkilerinden cildini korur. Aynı zamanda kolajen üretimini artırarak cildinin daha genç görünmesini sağlar. Taze sebze ve meyveler ise en iyi C vitamini kaynağıdır, bol bol tüketmeyi ihmal etmemelisin.

Yaşlanma karşıtı cilt bakım önerileri

E vitamini:

Yağda çözünen bir vitamin olan E vitamini, kremlerinde kullanırsan kuru ve çatlamış cildini onarmaya yardımcı olur. Ayrıca E vitamini cildini UVB tahribatından koruduğu için iyi bir güneş koruyucudur.

E vitaminini doğru miktarda aldığında serbest radikallerin verdiği zararları azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Fındık, ceviz, yeşil yapraklı sebzeler, soya yağı, kanola yağı gibi bitkisel yağlar iyi bir E vitamini kaynağıdır.

A vitamini:

A vitaminini doğrudan derine uyguladığında güneşin olumsuz etkilerini ve ince çizgilerini azaltmaya yardımcı olur. Doğru miktarda aldığında kemik sağlığını korur. Ancak fazla miktarda aldığında kemik dokuna zarar verebilir. A vitamini; yumurta, ciğer, yağlı balıklarda bol miktarda mevcuttur.

Niasin:

B grubu vitamini olan niasin, zamanla nem kaybeden cildinin nemi tutmasına yardımcı olur. Ölü derinin vücudundan atılmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda iyi kolesterolün artmasını, trigliseridin düşmesini sağlar. Bu da kalp krizi riskini azaltır. Karaciğer, böbrek, et, balık, ceviz, fındık, kurubaklagiller, bulgur, süt ve yumurtada bulunur.

Göz sağlığını korumanın 4 yolu

Göz sağlığını korumanın en kolay yolu, sağlıklı beslenmekten geçiyor. Araştırmalar,sağlıklı beslenmenin gözleri birçok hastalığa karşı koruduğunu ve bazı hastalıkların ilerlemesini yavaşlattığını beli

39029

Bağırsakları temizleyen yiyecekler

Sağlıklı bir vücut için bağırsak sisteminin düzenli olarak temizlenmesi büyük önem taşıyor.

6041

Depresyonu tetikleyen 5 yiyecek

Depresyon tedavisinde belirli gıdalardan kaçınmak ve daha önce kullanılmayan besinleri diyete eklemek, hastaların rahatlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda vücudun kendisini onarma kapasitesini artır

6013

Sağlıklı 5 ara öğün

Sağlıklı bir beslenme programının ilk ana kuralı ara öğünlerin dengelenmesi...

7375