2014 Saç Topuz Modelleri

Saçlarınızı nasıl yapacağınıza karar veremediğiniz anlarda, aceleniz olduğunda ya da saçlarınız berbat bir haldeyken yapılacak en iyi saç stili güzel bir topuz.  Yalnızca birkaç dakika daha saçınızla uğraşarak alelade bir şekilde topladığınız saçlarınızda süper bir stil yaratabilirsiniz! Nasıl mı? İşte topuz modellerini süslemenin 7 yolu! Saç bandı Saç bantları akla gelen ilk seçeneklerden.  Pullu, boncuklu, […]

  • 24PAYLAŞIM
  • 3910OKUMA

Saçlarınızı nasıl yapacağınıza karar veremediğiniz anlarda, aceleniz olduğunda ya da saçlarınız berbat bir haldeyken yapılacak en iyi saç stili güzel bir topuz. 

Yalnızca birkaç dakika daha saçınızla uğraşarak alelade bir şekilde topladığınız saçlarınızda süper bir stil yaratabilirsiniz!

Nasıl mı? İşte topuz modellerini süslemenin 7 yolu!

Saç bandı

Saç bantları akla gelen ilk seçeneklerden. 

Pullu, boncuklu, metalik ya da kumaş istediğiniz gibi bir saç bandını alın ve topuzunuza uygun bir şekilde saçınıza yerleştirin.

Saç bandınızın kaymaması ve saçınızın bozulmaması için kulak hizanızın biraz altından tel tokalarla saç bantlarınızı saçınıza daha sıkı tutturabilirsiniz.
Örgüler

Dağınık topuzlara asalet katan örgüleri rastgele ya da belirlediğiniz bir şekilde saçınıza uygulayabilirsiniz. 

Bunun için saçlarınızda önce örgüleri oluşturup daha sonra topuzunuzu yapmaya başlamalısınız. 

Ördüğünüz minik ya da kalın ve belirgin örgüleri tutturmak için ince lastikleri kullanabilirsiniz. 
Fransız örgüleri

Fransız örgüleri hem şık hem de seksi bir saç stili yaratmanızda en büyük yardımcınız! 

Bunun için saç örmekteki kabiliyetlerinizin biraz gelişmiş olması gerekse de deneye deneye Fransız örgüsü yapmayı başarabilirsiniz.

Saçlarınızı bir kulağınızın hizasından örmeye başlayın ve başınızın taç bölgesinden geçirerek öbür kulağınızın hizasında tokalayın. 

İsterseniz örgünüzü başınızın üzerinden değil, ensenize yakın alt kısmından da geçirebilirsiniz. Fransız örgünüzü yaptıktan sonra saçlarınızı toplayıp yüksek bir topuz yapın.
Aksesuarlar

Dağınık topuzlarınızı çeşitli aksesuarlarla bambaşka bir stile dönüştürebilirsiniz. 

Sade bir fiyonk, taşlı şık bir toka, minik şapkalar veya kumaş çiçeklerle süslediğiniz topuzunuz gerçekten inanılmaz görünecek. 

Hatta minik bir fular ya da bandanayı topuzunuzun etrafına dolayarak seksi ve asi bir saç stili elde edebilirsiniz.
Balerin topuzu

Balerin topuzları, topuz stilleri arasında sade stiller için söylenen bir terim haline dönüştü. 

 Sade bir balerin topuzu yapmak için önce saçlarınızı başınızın ensenize yakın bir yerinden ya da daha yukarıdan bir yerde at kuyruğu yapın. At kuyruğu yaptığınız saçınızı, saç tokanızın etrafında döndürerek topuzunuzu oluşturun ve bir toka yardımıyla sabitleyin. 

Balerin topuzunuza biraz hava katmak için saçlarınızın önünden küçük saç tutamları çıkarmayı ihmal etmeyin.
Yarım topuz

Saçlarınızı dağınık bir şekilde toplamanın oldukça şık ve ilginç bir yolu da yarım topuz yarım atkuyruğu modeller.

 Bu saç stilini uygulmak için öncelikle saçınızın bir kısmını kabarık bir at kuyruğu biçiminde toplayın. Başınızın taç kısmını iyice kabartın. Bir saç bandı ya da tokalarla saçlarınızı düzeltin ve aşağıda serbest kalan saçlarınızla birlikle toplayarak dağınık bir topuz yaratın.
Kıvrımlı topuz

Saçlarınızda bu kıvrımlı zarif saç modelini yaratmak istiyorsanız yapmanız gerekenler gerçekten çok basit.
 Saçlarınızı tarayın ve ensenizin hizasından oldukça gevşekbir şekilde düz ve gevşilave bir atkuyruğu yapın. Saç tokanızı biraz aşağı kaydırın ve at kuyruğunun üst kısmını elinizle ikiye ayırın. Şimdi saçınızın kuyruk şeklinde aşağı uzanan kısmını bu ayrımın içinden geçirerek saçınızda kıvrımlı bir stil oluşturun. Saçınızdaki tokayı çıkarmatan saçınızı topuz yapın.