Depresyonun farkında olmadığınız belirtileri!

Depresyondan kurtulmak için öncelikle depresyonda olduğunuzu fark edin! Depresyonun farkında olmadığınız belirtileri! Hayat bazen zor olabilir ve her moral bozukluğu depresyon değildir ancak, eğer depresyona yakalandıysanız, bundan kurtulmak için öncelikle bunun farkında olmalısınız. Motivasyon eksikliği depresyondaki kişilerin sabit olarak her gün yaşadığı bir problem.  Depresyondaki kişiler çalışmak istememek bir yana, normalde yapmaktan hoşlandıkları hobilerini bile […]

  • 19PAYLAŞIM
  • 3147OKUMA

Depresyondan kurtulmak için öncelikle depresyonda olduğunuzu fark edin!

Depresyonun farkında olmadığınız belirtileri!

Hayat bazen zor olabilir ve her moral bozukluğu depresyon değildir ancak, eğer depresyona yakalandıysanız, bundan kurtulmak için öncelikle bunun farkında olmalısınız.

Motivasyon eksikliği depresyondaki kişilerin sabit olarak her gün yaşadığı bir problem. 

Depresyondaki kişiler çalışmak istememek bir yana, normalde yapmaktan hoşlandıkları hobilerini bile yapmak istemezler. Hayattan zevk alamamak depresyonun en en belirgin işareti.

Depresyon işaretlerinden bir diğeri de bağışıklık sisteminin zayıflaması. Moral bozukluğunuza sürekli bir hastalık eşlik ediyorsa depresyondan şüphelenebilirsiniz.

Baş ağrısı, sırt ağrısı ve sindirim sisteminde oluşan bozukluklar dikkate alınması gereken belirtilerden.

Çevrenizdekilere karşı hoşgörüde ciddi derecede azalma varsa ve ani öfke patlamaları yaşıyorsanız bu karşınızdakinden değil, sizin depresyonda olma durumunuzdan kaynaklanıyor olabilir.

Depresyondaki kişilerin hareketlerinde ve konuşmalarında yavaşlama gözlemlenebilir. Sürekli yorgunluk ve uyuma isteği de bunun bir parçası olmasına rağmen, endişe ve düşünce kaplı zihin nedeniyle gece uyuyamama da meydana gelir.

Cinsel isteksizlikte azalma olduğunda genellikle depresyon akla gelmez ve hormonlar suçlaır. Aslında teknik olarak evet hormonal bir durumdur fakat seks hormonları değil, mutululuk hormonu bu durumdan sorumludur. Mutluluk hormonunun azalması diğer hormonları da etkiler. 

Beslenme alışkanlıklarında değişiklik, öğün atlama, abur cubura düşkünlük, aşırı yemekten kilo alma ya da iştahsızlıktan kilo verme de depresyon belirtilerinden.

Kış depresyonu nasıl geçer?

Kış mevsimi yaklaşırken bedenin ve ruhun soğuyan havaya adapte olmakta zorlanabilir. Bu durum da kış depresyonunu tetikleyebilir.

4162