2016 İlkbahar/Yaz saç trendleri

2016 İlkbahar/Yaz saç trendleri, Trend saç modellerinin yanında, geçmiş yılların klasik saç

  • 28PAYLAŞIM
  • 4659OKUMA

P&G elçilerinin belirlediği Fütürist, ayrılan yollar, yana yatık, saç aksesuarları ve bireysellik gibi her ana trend özgünlüğü en canlı, en özgüvenli haliyle ortaya çıkarıyor.

Wella Professionals Global Tasarım Direktörü Eugene Souleiman, “Kısacık kesilmiş saçlar geri döndü” dedi ve katlar, dalgalı kaküller ve Afrika stilleriyle karşımıza çıkıyor. Dokular ise karmaşık: Islak görünümlü tutamlar kuru görünümlü uçlarla bitiyor. Pırıltı matlıkla tamamlanırken kalınlar inceye çevriliyor ve doğal, kendi haline bırakılmış gibi görünen saçların ardından genellikle “gizli” bir şekillendirme ve çok miktarda ürün çıkıyor.

Fütürist

Wella Professionals Global Tasarım Direktörü Eugene Souleiman, “Fütürist saçlar inkar edilemez bir bireysellik görüntüsü yaratmak için yoğun işlemlerle şekillendiriliyor. Kabile tarzından esintiler ve bilim kurguya çaktığı selamla hem güzel hem tuhaf görünen bu saçlara örgüler, rastalar, Afrika örgüleri cüretkar bir hava veriyor. Farklı dünyalardan gelen ıslak görünümlü parıltılar için jöleler ve spreyler kullanılırken bu görüntü zaman zaman kuru, mat uçlarla birleştiriliyor. Görünüme genel olarak özgüvenli, canlı bir bireysellik hakim. Saç ayrımları genellikle grafik şekillerde yapılırken dokular da iç içe geçerek bütünleşiyor. Ne çok özensiz ne çok belirgin olan görünüm, kullanılan çok sayıdaki ürün sayesinde bu ikisinin tam ortasında kalıyor. Bu da bu saçı taşıyan kişiyi farklı ve bu sayede de güzel kılıyor” dedi.

Ayrılan yollar

Toplu veya açık olması fark etmeksizin saça el değmemiş, şekillendirilmemiş gibi tek tip bir görünüm veren ortadan ayrılan saçlar, 2016 ilkbahar yaz sezonunun kilit özelliklerinden biri. Vidal Sassoon Global Elçisi Duffy, “Bu sezon saçlar temiz, yumuşak ve genç” dedi. Modanın karmaşık ve abartılı olduğu dönemlerde ortadan ayrılan saç, buna zıt bir tutarlılık ve kontrol hissi uyandırıyor. Duffy’ye göre “Bu saç basit görünse de aslında altında gizli bir emek var.” Zaman zaman saçlar kasten, daha ince uçlar elde etmek için inceltilir. Bu ya ürünler ya da kulakların ardında veya başın arka kısmında bulunan “gizli” örgüler yardımıyla gerçekleştirilir. Duffy’ye “Kulakların arkasını seyreltirseniz saça alan ve ışık vermiş olursunuz; bunu yapmanın en iyi yolu da küçük tutamları Afrika örgüsü yapmak veya alt kısımda görünmeyen bir at kuyruğu yaparak saçı yanları kesilmiş gibi göstermektir.” Görüntü ilk bakışta basit görünse de aslında karmaşık ve farklıdır.

Yana yatık

Yeni sezonun bu saç trendi fütüristik bir dokunuşa sahip rahat ve modern bir tarz. Ama bu rahatlığın yanı sıra; görünürde basit ama şekil itibariyle karmaşık. “Bu tamamen fırçalar, kurutma makineleri ve bir yığın ürünle hacim yaratmaktan ve sonra saçı düzleştirip bunları yok etmekten ibaret,” diyor Eugene. Genellikle açık bırakılan saçlar makine ile kabaca kurutulup hareketli ve dokulu hale getiriliyor. Sonrasında ise ön kısımları yana doğru atılıyor veya taranıyor ve ardından saç spreyleri veya ıslak görünümlü jölelerle sabitleniyor.

Saç aksesuarları

Yeni sezonda büyük yer kaplayan saç aksesuarları, bu sezon hiç olmadığı kadar fazla tasarımcı tarafından benimsendi. “Pek çok şeyin bir arada kullanılması” konseptini güçlendiren aksesuarlar, her görünüme bir

karakter ve kişilik ekliyor ve süslü tokalar, vintage esintili taçlar, antika başlıklar, bilim kurgu esintili bantlar, çiçek dalları, tropik çiçekler ve 1950’li yılların bandanaları formunda olabiliyor.

Bu yeni aksesuar trendi, gençliğin iyimserliğini, arsızlığını ve muzipliğini yansıtırken kişinin de kalabalıkta fark edilmesini ve kendine özgü bir tarza sahip görünmesini sağlıyor.

KAYNAK :

Evde yapabileceğin 5 güzellik ürünü

Evde yapabileceğin 5 güzellik ürünü ile günlük bakımında kimyasal kullanımını azaltabilirsin.

31658

Bronde saç trendi

Herkesin konuştuğu bronde saç trendini sen de denemek istersen, modavemoda.com'un önerilerine göz atabilirsin.

8267

4 kolay saç trendi

Yeni sezonda moda olacak kolay saç trendlerini senin için listeledik. Zahmetsizce uygulanan bu saç modelleri ile hem sokak modasının nabzını tutacak hem de vakit kaybetmeden hazır olacaksın.

5800

Elbiselerine stil kazandırmanın 4 yolu

Sıradan günlük bir elbiseni farklı aksesuarlar kullanarak gösterişli hale getirebilirsin. Nasıl mı? Detaylar içeriğimizde..

4795