2014 Trendi zarafet

Donna Karan Öfke ve zarafet , Donna Karan koleksiyonlarını şekillendiren iki belirgin unsur olarak karşımıza çıkıyor.  Markanın 30. yılı şerefine hazırlanan bu koleksiyon, tasarımcı için geriye dönüp bugüne kadar yaptığı tasarımlara göz atma fırsatı veriyor.  2014 Sonbahar – Kış kreasyonuyla geçmiş, şimdi ve gelecek zamanları yansıtmak istediğini söyleyen Karan, kıyafetlerinin sanatla, şehirle, kadın bedeniyle , […]

  • 19PAYLAŞIM
  • 3175OKUMA


Donna Karan

Öfke ve zarafet , Donna Karan koleksiyonlarını şekillendiren iki belirgin unsur olarak karşımıza çıkıyor. 

Markanın 30. yılı şerefine hazırlanan bu koleksiyon, tasarımcı için geriye dönüp bugüne kadar yaptığı tasarımlara göz atma fırsatı veriyor. 

2014 Sonbahar – Kış kreasyonuyla geçmiş, şimdi ve gelecek zamanları yansıtmak istediğini söyleyen Karan, kıyafetlerinin sanatla, şehirle, kadın bedeniyle , devinim ve kaliteli terzilikle yoğrulduğunu söylüyor. 

Moda dünyasında geride bıraktığı 30 yıldan sonra ikonik Donna Karan stilini yansıtmayı amaçladığını vurgulayan tasarımcının yeni koleksiyonu, şehvetli gece elbiseleri, cüretkar bodyler ve muhteşem siyah elbiselerden oluşuyor.
Zac Posen

Zac Posen koleksiyonu Hollywood’un görkemli dünyasından esinleniyor. 

1950 ve 60’lı yılların silüetlerine odaklanılarak hazırlanan koleksiyonda, tasarımcılar yerlere kadar uzanan etekleri mimarı boyutta ele alıyor. 

Gece kıyafetlerinde klasik görünüme sadık kalan Posen, gündelik kıyafetlerde ise yine kadınların zarafetini sergileyen tasarımlara yöneliyor.
Reem Acra

Reem Acra koleksiyonu kırmızı halıya yakışacak bir çok seçenek bulunduruyor. 

Başlarda tüyler, koyu renkler ve işlemelerle daha karamsar bir hava sergileyen koleksiyon, defilenin ilerleyen bölümlerinde tasarımlar görkemli metalik tonlar, asil mor ve canlı kırmızı gibi cüretkar renklerle farklı bir havaya bürünüyor. 

Muhteşem gece kıyafetlerinin yanı sıra marka, gece kıyafetlerine yaraşır dış giyim parçalarını da unutmuyor. 
Carolina Herrera

Carolina Herrera, geçmişten ilham almak yerine gelecek zamanlara yönelik tasarımlar hazırlamayı tercih etmiş. 

Eski stillleri yeniden yorumlamaktan kaçınan tasarımcı, daha yumuşak yapılar ve kalıplar oluşturmanın peşine düşüyor.

Tüm bu tasarım fikirleri feminen dokunuşlarla ilgi çekici ve muhteşem elbiselere dönüşüyor. 

Tasarımcı yeni kreasyonunda yuvarlak omuzlar, elde boyanmış geometrik motifler ve kristal işlemelerle süslü parçalara yer veriyor.
Jill Stuart

Jill Stuart’ın sonbahar-kış koleksiyonu 2014 bahar koleksiyonunun bir devamı gibi. Tasrımcı, bir rock starın kız arkadaşını andıran kadın silüetini yaratmaya devam ediyor.

Koleksiyon sıradışı güzellik ve iç güdüsel şıklığa odaklanıyor. Tasarımcı Jill Stuart’ın “erkeksi ve şairane” şeklinde anlattığı 2014 sonbahar-kış koleksiyonu sert detaylar ve lüks kumaşlarla zenginleşiyor. 

Deri tiftik yün, kristal işlemeli kadifeler, süet, kürk ve kremsi saten gibi lüks kumaşlar koleksiyonun öne çıkan özelliklerini oluşturuyor.
Barok esintili motiflerle süslenmiş parti elbiseleri koleksiyonun en ilginç parçalarını oluşturuyor.