2014 İlkbahar makyaj modelleri

 Doğanın uyanışıyla birlikte biz de biraz değişiklik yapmak istiyoruz. Sizin de içinizden baharı daha iç açıcı bir görünümle kucaklamak gelmiyor mu? Aslına bakarsanız ilkbahar makyajının temeli, natürel pürüzsüzlüğü canlı renklerden oluşan küçük dokunuşlarla süslemek diyebiliriz. Sezonun trendlerini de göz önünde bulundurarak bu bahara en yakışan makyajlara gelin göz atalım! İlkbaharı düşündüğümüzde pembe çiçeklerle dolu bir […]

  • 19PAYLAŞIM
  • 3178OKUMA

 Doğanın uyanışıyla birlikte biz de biraz değişiklik yapmak istiyoruz. Sizin de içinizden baharı daha iç açıcı bir görünümle kucaklamak gelmiyor mu?

Aslına bakarsanız ilkbahar makyajının temeli, natürel pürüzsüzlüğü canlı renklerden oluşan küçük dokunuşlarla süslemek diyebiliriz.

Sezonun trendlerini de göz önünde bulundurarak bu bahara en yakışan makyajlara gelin göz atalım!

İlkbaharı düşündüğümüzde pembe çiçeklerle dolu bir bahçe hayal ediyoruz ve işte bu çiçeklerden ilham alarak pembeyi dudaklarımza taşıyoruz.

Öncelikle pembenin birkaç tonunu deneyerek ten rengimize en uygun tonu yakalamalıyız. Rengimizi seçtikten sonra, rujumuzu sürmeden önce dudaklarımızdaki pembeliği daha kalıcı bir hale getirmek için bir baz uygulamak akıllıca olur. Rujumuzu dudak fırçasıyla sürersek renk dağılımı daha eşit olacaktır.

Yüzümüzde bir renk cümbüşü yaratmamak için pembe ruj sürdüğümüzde makyajımızın geri kalanını olabildiğince sade tutmaya da özen göstermemiz gerek.

Madem ki Pantone moru bu yılın rengi seçti, o zaman biz de hemen mor tonlarında bir far paleti edinelim. Morun her tonunu seviyoruz fakat açık tonların bahara daha yakışacağını düşünüyoruz. 

Romantik bir görünüm için ten rengine yakın hafif mürdüm tonlarında farı uygulayacağız ve siyah eyeliner ve maskarayla görünümümüzü güçlendireceğiz.

Bu yıl podyumlarda karşımıza çıkan ve ünlülerin de hemen uyguladığı ak göz makyajının bahara çok yakışacağını düşünüyoruz.

Göz kapağınıza Lauren Conrad’ın yaptığı gibi ak göz kalemi sürün ve bir far fırçasıyla dağıtın. Göz pınarlarınıza doğru bayez kalemi yoğunlaştırarak uygulayın ve yine far fırçasıyla dağıtın. 

Göz kapağınızda oluşturduğunuz ak zemin üzerine siyah eyeliner çekin. Alt kirpik diplerinize ak eyeliner uygulayın. İşte sonuç mükemmel.

Turuncu rujlar raflarda tüm albenisiyle duruyor fakat bu canlı renk birçoğumuzun gözünü korkutuyor. Bu sefer biraz cesur olup bu rujları deneyelim diyoruz. Ne de olsa, turuncu rujlar güzel bir kontrast yaratıldığında tek başına bile bir makyaj sayılabilir. 

Etrafı aydınlatılmış gözler, doğal tonlarda bir allık ve turuncu ruj…
Bu fikir sizin de hoşunuza gitti değil mi?

Hepimiz doğal görünmekten yanayız fakat ne cildimizdeki kusurlar görünsün ne de solgun bir suratla gezlim istiyoruz. O halde, göze batmayacak küçük bir makyajı hak ediyoruz.

Doğal bir etki istediğimizden koyu renkli allıkları tercih etmeyeceğiz. Şeftali tonlarında ya da turuncuya yakın allıklardan bize en uygun olanını seçiyoruz. Elmacık kemiklerinin hemen altına allığı uyguluyoruz. Artık gözlerimiz çok daha belirgin görünüyor…

Burcunuza Uygun Makyaj Hangisi?

Hayatımızın her evresini etkileyen burçlar, güzelliğin en önemli tamamlayıcısı olan makyajda da kendini gösteriyor… Güzellik uzmanları her zaman kadınları kişilikleri, yüz tipleri ve bulunduklar

5667

ilkbahar için güzellik malzemeleri

 Baharın gelmesiyle birlikte bütün kış şikayet ettiğimiz soğuklardan kurtulduk! Soğuktan çatlayan dudaklar, kuruyan ciltten ve çatlayan ellerle ilgili bir şikayetimiz kalmasa da yeni mevsime yeni şika

3479