Moda ve Moda

Kilo aldıran alışkanlıklar

Kilo verme konusunda yapılan en büyük hata; güne yanlış başlamak…. Sabah uyanır uyanmaz yaptığın şeyler, gün içerisindeki tercihlerini de etkileyebiliyor.

Kilo aldıran alışkanlıklar:

Çok ya da az uyumak

Az veya çok uyumak kilo almana neden oluyor. Bunun başlıca sorumlusu ise iştahını kontrol eden kortizol hormonu. Formda kalmak için uykunu düzenini stabil hale getirmelisin.

Işık almayan oda

Gününü karanlık bir odada geçiriyorsan, güneşin zayıflatıcı etkilerinden mahrum kalmış oluyorsun Gün içerisinde 20-30 dakika alacağın güneş ışığı daha hızlı kilo vermene yardımcı olur.

Düzensiz beslenme

Sabah kalktıktan sonra ilk bir saat içinde mutlaka kahvaltı yapmalısın. Böylelikle metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olursun. Kahvaltıdan üç saat sonra küçük bir ara öğün ve ara öğünden iki saat sonra da öğle yemeğini yemeye çalışmalısın. Öğle yemeğinden sonra akşam yemeğinin saatine göre üç saat aralıklı olmak üzere ara öğünler eklemelisin. En son yatmadan iki saat önce küçük bir ara öğün daha alıp gününü sonlandırabilirsin.

Hızlı yemek yeme

Yemeği yavaş yediğin zaman doygunluk hissi oluşacağından gereğinden fazla besin tüketmek gibi bir problemin de olmayacak. Yemeklerini yavaş yavaş, küçük lokmalar halinde ve iyi çiğneyerek tüketmelisin.