Kemikleri Güçlendirmek İçin Ne Yapmalı?

K vitamini  K vitamininin çeşitlerinden K2 vitamini, kemikler için en önemli olanıdır. K2 osteokalsini aktive eder ve bu sayede vücut, kalsiyumu kemiklerde depo edebilir hale gelir. Ayrıca K2 vitamini, vücutta iltihaplanmayı önler ve bu sayede kemiklerin kırılgan ve zayıf olmalarının önüne geçilir. K2 vitamini yumurta sarısında, peynirde, fermente edilmiş soya fasulyesinde bulunur. K1 vitamini ise […]

  • 20PAYLAŞIM
  • 3255OKUMA

K vitamini
 K vitamininin çeşitlerinden K2 vitamini, kemikler için en önemli olanıdır. K2 osteokalsini aktive eder ve bu sayede vücut, kalsiyumu kemiklerde depo edebilir hale gelir. Ayrıca K2 vitamini, vücutta iltihaplanmayı önler ve bu sayede kemiklerin kırılgan ve zayıf olmalarının önüne geçilir. K2 vitamini yumurta sarısında, peynirde, fermente edilmiş soya fasulyesinde bulunur. K1 vitamini ise yapraklı yeşilliklerde bulunur ve bağırsaklardaki sağlıklı bakteriyler tarafından K2 vitaminine çevirilirler.
Magnezyum
 Magnezyum kemiklere yapı verir ve D vitaminini aktive etmeye yardımcı olur. Vücudunuz, siz stresliyken, daha fazla magnezyum tüketir. Kenevir tohumunda, kabak çekirdeğinde, pişmiş ıspanakta ve çiğ kakaoda magnezyum bulunmaktadır.
Bor
 Günde 3 ila 5 mg. arasında bor olmak vücudunuz için yeterlidir. Bor, östrojeni etkin forma sokar ve bu, kemiklerinizin magnezyumu emmelerini sağlar. Kurutulmuş meyveler, kuruyemişler ve avokado iyi birer bor kaynağıdır.
Çinko
 Kolajen sentezini, kemik oluşumunu ve mineralizasyonunu harekete geçiren çinko, kemik rezorpsiyonunu da azaltır. Kabak çekirdeği ve kenevir tohumu günlük çinko ihtiyacınızın %25’ini karşılar.
B vitaminleri
 
B6, B12, folik asit ve riboflavin hep birlikte çalışarak kemikleri güçlü kılarlar. Güçlü kemikler için B vitamini alımınıza dikkat edin.
C vitamini
 Kemiklerinizin sağlıklı kalmalarını sağlayan C vitamininin vücuda daha pek çok faydası vardır. C vitamini, kemiklerin hücre oluşturmasını sağlar, iltihaplanmayı engeller.
 

Sağlıklı günler dileriz!