Moda ve Moda

Depresyondaki kişiye söylenmeyecek 3 şey

Depresyondaki kişi duygusal açıdan karamsar, ümitsiz ve mutsuz olur. Eskiden yapmaktan keyfi aldığı şeyler artık onu mutlu etmez. Kendini sürekli yalnız ve hüzünlü hisseder. Bu çökkün ruh hali, hem günlük yaşantısına engel olur hem de aylarca sürebilir. Eğer yakın çevrende depresyonda olan kişiler varsa, bu sözleri söylememeye özen göstermelisin.

“Kafana takma”

Depresyondaki yakınına yardımcı olmak isterken, ağzından çıkan iki kelimelik bir söz daha çok üzülmesine sebep olabilir. Sana sorunlarını anlatırken “kafana takma” dersen, bu söz onu tatmin etmeyerek sorununu ciddiye almadığın düşüncesini oluşturabilir.

“Neden böyle yaptın?”

Her insanın kişilik yapısı farklıdır. Olaylar karşısında herkesin aynı reaksiyonu vermesini beklemek de doğru değildir. Bu nedenle sana derdini anlatan yakınını sorunlarından dolayı yargılamamalı ve onu anlamaya çalışmalısın.

“Üzülme geçer”

Depresyon ciddiye alınmaz ve uzun süre devam ederse, beyni ve davranışları olumsuz etkiler. Bu yüzden depresyonun kendi kendine geçmesini beklememelisin. Yakınının en kısa sürede bir uzmandan yardım almasını sağlamalısın.