Balık eti sadece kalbe değil her türlü vücut bölgesine yarar sağlamakta. Sağlıklı dişler, sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilt, dayanıklı saçlar, kuvvetli bir bünye sahibi olmak istiyorsak, bunun yolu bol bol balık tüketmekten geçiyor. Balığın faydaları en çok da kalbe yararı var, balık kalbinizi korur. Kandaki kolesterolü düzenleyici bir etkisi olduğu için kalp krizini önler […]
Balık eti sadece kalbe değil her türlü vücut bölgesine yarar sağlamakta. Sağlıklı dişler, sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilt, dayanıklı saçlar, kuvvetli bir bünye sahibi olmak istiyorsak, bunun yolu bol bol balık tüketmekten geçiyor.
Balığın faydaları en çok da kalbe yararı var, balık kalbinizi korur. Kandaki kolesterolü düzenleyici bir etkisi olduğu için kalp krizini önler ve kalbi korumada önemli rol oynar. Nişasta ve yağları parçalayarak vücuttaki kullanım kolaylığına yardımcı olur. Damat sertliğini engeller ve özellikle de damar sertliği bulunan hastalara muhakkak balığı çok sık tüketmesi gerektiği söylenir, balıkta bulunan omega 3’ün kanın akışkanlığını arttırmasından dolayı önerilir.
Kalbin sağlıklı kalması için gereken yağlar balıkta yoğun olarak mevcuttur. Kalp sağlığı için doymuş yağlardan uzak durmamız gerekir. Balık, tekli doymamış yağ asitlerine verilebilecek bir örnek.
Bir çok bilimsel araştırmada da balıktaki omega-3 ‘ün zengin kalp sağlığı için en faydalı besin olduğu ortaya çıkmıştır. Hastalık risklerini azalttığı, LDL seviyesini düşürdüğü ve iyi olan kolesterol ile HDL seviyesini arttırdığını tespit edilmiştir.Bu nedenle haftada en az 2 kez balık kesinlikle tüketilmelidir.
Kalp sağlığı ve bünye kuvveti için balık yağları da çok sık kullanılmaktadır. Cıva, kurşun ve diğer ağır metallerle kirlenmemiş olan balıklardan elde edilen balık yağları da damar sertliği önlenmesi gibi bir çok kalp bazında yararlı etkiye sahiptir. Her balıkta omega-3 bulunmadığı da unutulmamalı. Somon, uskumru, sardalye, alabalık ve ringa balıklarında omega-3 mevcuttur.