2014 Saç Trendleri

 Paris moda haftasında 2014 sonbahar-kış sezonu trendleri podyumda sergilendi. Ünlü modacıların çılgın tasarımcıları kadar defilelerde kullanılan saç modelleri, aksesuarlar ve makyaj stilleri de dikkatimizi çekti.  Dağınık ve yoğun dalgalardan, keskin bir şekilde ortadan ayrılan saçlar, ihtişamlı at kuyrukları ve 60’lı yılların retro saç modelleri podyumda gördüğümüz saç trendleri arasındaydı. 2014 saç trendlerini podyumdan sokağa taşımak […]

  • 19PAYLAŞIM
  • 3175OKUMA

 Paris moda haftasında 2014 sonbahar-kış sezonu trendleri podyumda sergilendi. Ünlü modacıların çılgın tasarımcıları kadar defilelerde kullanılan saç modelleri, aksesuarlar ve makyaj stilleri de dikkatimizi çekti. 

Dağınık ve yoğun dalgalardan, keskin bir şekilde ortadan ayrılan saçlar, ihtişamlı at kuyrukları ve 60’lı yılların retro saç modelleri podyumda gördüğümüz saç trendleri arasındaydı.

2014 saç trendlerini podyumdan sokağa taşımak ve kendimize uygulayabilmek için küçük bir araştırma yaptık. İşte 2014 sonbaharında göreceğimiz en seksi saç modelleri!

Balerin topuzu

Diane von Furstenberg defilesinde tepeden toplanmış, hafif dağınık balerin topuzları kullanıldı. Dans provasından çıkmış bir balerinin saçlarını andıran bu topuz modeli gündelik stilimizle mükemmel olacak. 

Gaultier ve Prada defilelerinde gördüğümüz topuzlar ise, sahneye çıkmaya hazır bir balerinin saç modelini andırıyordu. Dümdüz bir şekilde arkaya yatırılmış ve topuz yapılmış saçlar, dağınık balerin topuzuna şık bir alternatif oluşturuyor.
At kuyruğu

At kuyruğu saçlar her yerde! Boncuklar ve kumaş şeritleriyle süslenmiş at kuyrukları Chanel defilesinde hepimizi büyüledi!

Ralph Lauren ve Jonathan Saunders defilesinde ise sofistike ve süslü at kuyrukları görüyoruz.
Karışık dokular

Üst kısmı ıslak alt kızmı kuru saçlar, bantlı küt modeller ya da ıslak ve taranmamış gibi görünen topuzlar.

Philip Lim, Lanvin ve Thakoon defileleri de dahil olmak üzere birçok defilede saçlarda karışık dokular kullanıldı.
Saç dipleri ıslak gibi görünürken saç telleri aşağıya doğru dümdüz bırakılmıştı.

Marc Jacobs ve Alexander Wang defilelerinde kullanılan saç modellerinde daha futuristik bir stil hakimdi.
Mod stili

Abartılı bir şekilde kabartılmış ve bölümlere ayrılmış dümdüz saçlar versace defilesinde gözümüze çarpan en güzel saç modellerinden biriydi.

Retro esintili saç stilleri Nina Ricci, Dsquared2 gibi defilelerde de benzer bir şekilde karşımıza çıktı. 60’lı yılların mod stilinden esinlenen saçlar 2014 sonbahar sezonu için harika bir tercih!
Ortadan ikiye ayrılan saçlar

Balmain ve Chanel defilelerinde saçlar sıkıca iki yana ayrılmıs ve at kuyruğu yapılmıştı. 

Stella McCartney, Balenciaga ve Valentino defilelerinde de saçlar muntazam bir şekilde ortadan ikiye ayrıldı fakat yanlardan küçük tutamlar çıkartılarak ense hizasında topuzlar yapıldı.
Örgüler ve burgular

Marc by Marc Jacobs ve Givenchy defilesinde modellerin saçlarına ikili örgüler uygulanırken, Etro defilesinde ise modellere hareketli, yarı dağınık balıksırtı örgüler uygulandı.
Dolce & Gabbana ve Nicole Miller defilelerinde örgüler, bükülmüş, dağılmış ve topuzların içine sıkıştırılmıştı.