Moda ve Moda

Yağlı ciltler için maske tarifleri

Yağlı ciltler için maske tarifleri:

Yüz maskesi 1:

Yarım kaşık limon suyu ve 1 tatlı kaşığı sandal ağacı tozunu karıştır. Elde ettiğin karışımı yüzüne uygula ve kurumasını bekle. Ardından ılık su ile yüzünü temizleyebilirsin.

Yüz maskesi 2:

Taze bir elmayı püre haline getir ve içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekle. İyice karıştırdıktan sonra maskeyi yüzüne uygula. 20 dakika beklettikten sonra yüzünü bol suyla durulayabilirsin.

Yüz maskesi 3:

Cam bir kase içerisinde 1 tutam toz zerdeçal, yarım yemek kaşığı limon suyu ve 2 tatlı kaşığı balı karıştır. Maskeyi yüzüne uyguladıktan sonra 15 dakika kadar kurumasını bekle. Ardından yıkayıp kurulayabilirsin. Bu maskeyi düzenli olarak haftada 3 kez uygulayabilirsin.

Yüz maskesi 4:

İki yemek kaşığı kadar bademi rondodan geçir ve toz haline gelmesini sağla. Bademlerin içerisine 1 tatlı kaşığı limon suyu ve aynı oranda balı ekle. İyice karıştırdıktan sonra elde ettiğin maskeyi nemli cildine, yüzüne ve boynuna uygulayabilirsin. 5 dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulayabilirsin.

Yüz maskesi 5:

İki tatlı kaşığı salatalık suyu, 3 damla limon suyu ve 1 tutam toz zerdeçalı karıştır. Karışımı boynuna ve yüzüne uygulayabilirsin. 30 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayabilirsin.

Yüz maskesi 6:

Beş dilim salatalık ve yarım domatesi rendeden geçirerek bir hamur oluştur. 2 yemek kaşığı limon suyu ekle ve yüzüne uygula. 15 dakika bekletip suyla durulayabilirsin. En iyi sonucu almak için haftada bir kez bu maskeyi uygulayabilirsin.

Yüz maskesi 7:

Bir adet domates ve 4 dilim salatalığı blenderdan geçir. İçerisine 2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi ve 1 tatlı kaşığı nane yaprağını ilave ederek macun kıvamına getir. Yüzünü uyguladıktan sonra 15 dakika bekletip temizleyebilirsin.

Yüz maskesi 8:

Bir tutam şeker, 1 tatlı kaşığı havuç suyu ve aynı oranda portakal suyunu cam bir kase içerisinde karıştır. Elde ettiğin karışımı yüzüne uygula ve 20 dakika kadar beklet. Daha sonra ılık suyla yüzünü yıkayabilirsin.