Moda ve Moda

Sabahları limonlu su içmenin faydaları

Limonun gelişim için gerekli olan C vitamini deposu olduğu, herkes tarafından bilinen bir gerçek. Tek bir limon içerisinde 40 miligrama yakın C vitamini barındırıyor. C vitamini ise kalp damar hastalıklarından, göz hastalıklarına, cilt kırışıklıklarından bağışıklık sistemi bozukluklarına kadar birçok konuda etkili olduğunu kanıtlamış durumda. C vitamini antioksidan özellikleriyle, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesinin de önüne geçiyor. Ama her şey bununla da bitmiyor.

Sindirim sistemini geliştiriyor

Sindirim sisteminde yaşanan sorunlar genellikle mide rahatsızlıklarıyla bağlantılıdır. Limonda bulunan C vitamini midede yiyeceklerin rahatlıkla parçalanmasını sağlar. Limonun ayrıca mide bozukluklarına da iyi geldiği belirtiliyor. İşte bu nedenle sabahları ılık limon suyu içmek, midedeki sindirim sürecini hızlandırarak daha sağlıklı hale gelmesini sağlıyor.

Detoks etkisi

Özellikle sabahları içilen limonlu su, vücuttaki toksin miktarını azaltmaya yardımcı oluyor. İnsan vücuduna toksinler, hava ya da yiyecekler yoluyla girerler. Sabahları limonlu su içmek idrar miktarını artıracağından, toksinlerin atılmasına da yardımcı olur. Limon suyunun detoks olarak görülmesinin asıl nedeni ise vücuttaki enzim fonksiyonlarını artırması ve karaciğerin çalışmasını hızlandırmasıdır.

Alkalin sürecini hızlandırıyor

Alkalin süreci, vücuttaki asidin atılması anlamına gelir. Vücuttaki asit miktarı arttıkça reflü, mide ağrıları ve asidite artışı gibi sorunlar ortaya çıkar. Limonlu su ise, vücuttaki pH seviyenin düzeltilmesini ve alkalin sürecinin sağlıklı şekilde yürütülmesini sağlar. Bu anlamda kemik sağlığından, kas kayıplarının önlenmesine ve yüksek tansiyon ile dolaşım sistemi bozuklarının engellenmesine kadar çok sayıda sağlık sorununu limon suyu tüketerek önleyebilirsin.

İştahını azaltır

Limonda bulunan pektin maddesi tokluk hissi vererek kilo vermene yardımcı olur. Aslında bu kalori tüketimini düşürmeye yarayan tüm lifli gıdalar için geçerli bir özellik. O nedenle kilo vermek istiyorsan limonlu suyu kesinlikle denemelisin.