Moda ve Moda

Kurban Bayramı için beslenme önerileri

Kurban Bayramını sevdiklerinle sağlıklı geçirmek istiyorsan aşağıdaki önerilerimize göz atabilirsin.

Güne kahvaltı ile başla

Güne hafif ama doyurucu bir kahvaltı ile başlamalısın. Gün içerisinde daha fazla et veya tatlı yemek için kahvaltı öğününü atlamamalısın. Bayram bu, tabii ki et ve tatlı yiyeceksin ama aşırıya kaçmadan. Hatta ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü ve daha hafif olanları tercih etmen bu mevsim için çok daha iyi.

Sıvı tüketimi

Bayram bitene kadar sıvı tüketimine dikkat etmen gerekli. Her öğünün yanına su, ayran, limonata benzeri bir içeceği eklemende fayda var. Bayram boyunca kavurmalar, güveçler, kızartmalar, ballar, kaymaklar çok cazip geliyor farkındayız. Ama onların yanında bol salata veya taze nane- maydanoz tüketmeni de tavsiye ediyoruz.

Sindirim sistemine dikkat

Bayramla birlikte değişen beslenme düzeni kabızlık ve sindirim sistemi sorunlarını da beraberinde getiriyor. O nedenle, bu sürede bol bol sebze ve meyve tüketmeli ve günde en az iki litre su içmeyi ihmal etmemelisin.

40 yaş üstü için beslenme önerileri

40 yaş üstüysen ve tansiyon, kalp/damar hastalıları ya da şeker gibi hastalıkların da varsa tatlıları, yanında ikram edilen çay-kahve tüketimini ve Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı et yemeklerini sınırlaman gerekiyor. Çay- kahve yerine bitki çaylarından tüketebilirsin.