Moda ve Moda

Cilt ve saç sağlığında kullanılan baharatlar

İşte bu mucizevi 5 baharat ve faydaları:

Sarımsak tozu:

Sarımsağın içindeki sistein aminoasidi saçı kuvvetlendiren en önemli maddelerden birisi. Saç yüzeyine uygulandığında kopma ve kırılma sorununu, saç diplerine uygulandığındaysa saç büyümesini artırıcı etki gösteriyor. Sarımsak tozu maskesi için çeyrek çay kaşığı sarımsak tozu ve hindistancevizi ya da zeytinyağından 50 gram karıştırmak, mikrodalgada 30 saniye ısıttıktan sonra uygulamak gerekiyor. 20 dakikalık uygulama sonunda saçlar yıkanıyor.

Tarçın:

Antioksidan özelliğiyle bilinen tarçın, cildi güneşin olumsuz etkilerine ve günlük rutinde maruz kaldığı çevresel etkilere karşı çok iyi koruyor. Cildin yenilenmesine de kan akışını hızlandırarak katkı sağlayan tarçın, yulaf ezmesi ya da kahveyle 1 çay kaşığı eklendiğinde son derece faydalı oluyor.

Biber:

A ve C vitamini miktarı çok yüksek olan biberi öğünlerde 1 ya da 2 adet tüketmek yeterli oluyor. Ayrıca ölü deriyi temizlemek için pul biber veya kırmızıbiber de kullanılabiliyor. Pul biber tuz ve zeytinyağı karışımı, cilde masaj yapılarak uygulandığında cildi arındırıyor.

Zerdeçal:

Tam bir cilt dostu olan zerdeçal iltihaplarda da kullanılıyor. Cilt bakımında ve sivilcelerle savaşmada da zerdeçal maskesi en etkili yöntemlerden biri oluyor. 1 çay kaşığı zerdeçal tozu, 2 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı süt karıştırılarak hazırlanıyor. Sivilceler için kullanılırken süt yerine yoğurt kullanmak gerekiyor.

Rezene:

Ciltteki iltihapları önleyen ve duyarlılığı azaltan rezene, günlük olarak 1-4 gram miktarında tüketildiğinde fayda sağlıyor. Ezilip suda kaynatılmış rezene tohumları soğuduktan sonra saçlara uygulanıyor. Bu uygulama saç tellerini güçlendiriyor ve kepek oluşumunuz azaltıyor.