Moda ve Moda

“7 cilt yöntemi” nedir?

Kore’de hızla yayılan son cilt bakım trendi “7 cilt yöntemi”; cildi temizledikten sonra yedi kat toner ya da su bazlı bir esans kullanarak esnek ve ışıldayan bir cilt görünümü elde etmeyi hedefliyor.

Çoğu zaman kullandığımız bakım ürünlerini cildimiz tam anlamıyla absorbe etmediği için hızla buharlaşıyor ya da cildin üzerinde kalakalıyor. Ancak “7 cilt yöntemi”ile bir toner veya esans katman şeklinde uygulandığı için cildinin nemlendirici içerikleri hızla emmesini sağlıyor. Böylelikle cildin hem iyi nemlendirilmiş oluyor hem de sağlıklı bir cilt ortamı yaratılarak cilt hücrelerinin görevlerini daha iyi yerine getirmesine yardımcı oluyor.

Harika olan şey, bu “7 cilt yöntemi”ni sürekli olarak uygularsan, cildin çok daha iyi görünmeye başlıyor. Çünkü bol hidratasyon seviyeleri aslında cilt hücrelerinin için de daha sağlıklı bir cilt ortamı yaratılmasını sağlıyor.

Tabii ki normal cilt bakım rutininle “7 skin yöntemi”ni karşılaştırdığında uygulaması çok daha zahmetli ve zor gelebilir. Ancak bu yöntemi birkaç ay denediğinde cildindeki değişime inanmayacaksın.

“7 skin yöntemi” nasıl uygulanır?

1. Adım: Normal cilt bakımında yaptığın gibi öncelikle yüzünü temizlemelisin.

2. Adım: Yüzün hafifçe nemliyken ilk kat toneri uygulayabilirsin. Birinci tabakayı bir pamuk yardımıyla ya da elinle uygulamalısın. Yüzünün en kuru bölgelerini hedefle ve ilk oradan başla.

3. Adım: İkinci katman için kesinlikle ellerini kullanmalısın. Çünkü her katmanda pamuk kullanımı cildinin aşınmasına sebep olabilir. Bir damla toneri avuç içine dök ve cildine uygula. Yüzünün biraz nemli olduğunu hissettiğinde adımlar arasında kısa bir süre beklemelisin. Böylelikle ürünün emilmesini sağlamış olursun.

4. Adım: Beş kez daha tekrarla. Yedinci kattan sonra, cildin serumu absorbe etmek için astarlanacaktır. Bu yöntemi denerken kullanacağın ürünlerin alkol içermemesine dikkat etmelisin. Çünkü cildi kuruturlar ya da birden fazla tabakalaştıklarında potansiyel olarak tahrişe neden olurlar.

Eğer yedi kat çok fazla geliyorsa, tonerini veya esansını iki üç kez uygulayarak rutin cilt bakımına devam edebilirsin.

Üç saniye kuralı için tıklayın