Moda ve Moda

Pratik saç şekillendirme yöntemleri

Doğal dalgalar

Saçında mükemmel dalgalar oluşturmak istiyorsan, maşa yerine düzleştiricilerden yararlanabilirsin. Bu pratik saç şekillendirme yöntemi için, saçlarını rastgele tutamlara ayır ve her birini kıvır. Kıvırdığın tutamların üzerinden düzleştirici ile geçebilirsin. Daha sonra oluşturduğun dalgaları parmakların yardımıyla doğal görünmesini sağlayabilirsin.

Doğru kurutma yöntemi

Duştan hemen sonra ıslak saçlarını fön makinesiyle kurutuyorsan, saçlarının daha çabuk kabarmasını sağlıyorsun. Saçlarını kurutmaya başlamadan önce tutamlara ayır ve fön makinesini aşağıya doğru tutarak kurutmaya çalış. Böylelikle hem saçlarının kabarmasını önlersin hem de saçlarına volüm kazandırmış olursun.

Kakülleri şekillendir

Kaküllerine şekil verirken kuru olmasına ve silindir şeklinde küçük fırçalar kullanmaya özen göstermelisin. Fön makinesini yukarıdan tutarak, fırça yardımı ile istediğin yöne doğru kaküllerini şekillendirebilirsin.

Deniz dalgası

Pratik saç şekillendirme yöntemleri arasında yer alan deniz dalgası, 10 dakika vaktini bile almayacak. Uygulama için, saçlarını tutamlara ayır, her tutamı maşanın etrafına dola ve 10 saniye kadar beklet. Son olarak, saç spreyi ve parmaklarının yardımıyla doğal deniz dalgalarına sahip olabilirsin.