Moda ve Moda

Muz maskesi tarifleri

Hassas, kuru ve karma citler için ideal olan muz maskesi tarifleri, güzelliğine güzellik katar ve sağlıklı bir cilde kavuşmanı sağlar.

Muzun içeriğindeki A vitamini, cildinin yumuşamasını sağlar. C vitamini cildinin parlaklığını korumasına yardımcı olur. E vitamini cildini güneşin zararlı etkilerinden korur, potasyum ise nemlendirmeye yardımcı olur.

Muz maskesi tarifleri:

Kuru ciltler için muz maskesi

Bir adet muzun yarısını ezerek püre haline getir. İçerisine 1 çay kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı yoğurt ekle. Hazırladığın maskeyi cildine uyguladıktan sonra 15-20 dakika beklet. Ardından ılık suyla cildini yıkayabilirsin.

Besleyici muz maskesi

Bir adet muzu ve 1 tatlı kaşığı kremayı krema kıvamına getir. Elde ettiğin karışımı cildine uygula. 20 dakika bekleme süresinden sonra yüzünü ılık suyla yıkayabilirsin.

Hassas ciltler için muz maskesi

Bir yemek kaşığı yulaf ezmezi ile 1 adet muzu karıştırdıktan sonra cildine uygulayabilirsin. 15 dakika bekletip ılık suyla durulayabilirsin.

Karma ciltler için muz maskesi

Bir adet muz ve 1 tatlı kaşığı kremayı karıştır. Elde ettiğin yüz maskesini cildine uygula ve 15-20 dakika kadar beklet. Ardından ılık suyla durulayabilirsin.

Yoğurtlu muz maskesi

Bir adet muz (püre haline getirelecek), 1 çay kaşığı yoğurt ve aynı oranda portakal suyunu karıştırarak hamur kıvamına gelmesini sağla. Yüz maskesini cildine 10 dakika uygulayıp yıkayabilirsin.