Moda ve Moda

Genç kızlar için 10 cilt bakım önerisi

Genç yaşlarda yapılan cilt bakımı ve kozmetik malzemelerinin doğru kullanımı ile ileride oluşabilecek sorunları şimdiden önleyebilirsin.

Genç kızlar için 10 cilt bakım önerisi;

Sabun kullanımı

Bugüne kadar sabunla ilgili tavsiye ve önerileri bir yana bırakarak, süratle sabun kullanma alışkanlığından kurtulmalısın. Sabunun kurutucu etkisi, cildi mikroplara karşı savunmasız bırakır. Sabun yerine temizleme sütü veya toniği tercih edebilirsin.

Nemlendirme

Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kez cildine nemlendirici uygulamayı alışkanlık haline getirmelisin. Siyah noktalar ve büyük gözenekler için gözenek sıkılaştırıcı kullanabilirsin.

Sivilce problemi

Sivilce problemlerine geçici çözümler aramaktan vazgeçerek, mutlaka bir dermatoloğa gitmelisin. Sivilcelenmenin gerçek nedeni tespit edilerek yapılan tedavi, ileriki yaşlarda cilt problemleri yaşamanı ve kalıcı izlerle mücadele etmenin önüne geçer.

Kapatıcı uygulama

Sivilce sorunu yaşıyorsan, geçici çözümün fondötenle kapatmak olabilir. Ancak fondöten kullanımı 30 yaş ve üzeri için idealdir. Fondöten natürel güzelliğini kapatmakla kalmaz, seni doğallıktan da uzaklaştırır. Sivilcenin görünümünden çok rahatsız oluyorsan problemli bölgelere kapatıcı uygulayabilirsin. Üzerine çok hafif bir pudra ya da renklendirilmiş nemlendirici de sürebilirsin. Renklendirilmiş nemlendiriciler daha hafif ve doğal bir görünüm verir. Ancak illa fondöten kullanacaksan toz formundaki mineral ürünleri tercih edebilirsin.

Güneşe karşı koruma

Cilt güzelliğin için yaz kış demeden güneş koruyucu kullanmalısın. Unutmamalısın ki, UV ışınları bulutları geçebilir ve bu ışınlar cildinin yaşlanma sürecini hızlandırır.

Doğru rötuş

Cildine kapatıcı uygularken ovalayarak yaymak yerine, parmağına bir miktar alıp kapatacağın noktaya hafifçe vurarak üzerini kapatabilirsin.

Doğal saçlar

Bırak saçların doğal kalsın. Saç boyası için acele etmemelisin. İleriki yaşlarda zaten her ay saç boyasıyla uğraşmak zorunda kalacaksın. Saçlarına aklar düşünceye kadar doğal güzelliğinin tadını çıkar.

Ürün miktarı ve kullanımı

Saçların için kullandığın şekillendirici ürünlerin miktarını abartmamalısın. Saçların istenilen şekle girmemesinin ya da yarım saat sonra düşmesinin esas nedeni de budur. Bu tip ürünleri çok fazla miktarlarda kullanmak saçlarını ağırlaştırır ve yağlı görünmesine neden olur.

Düzenli uyku

Geç saatlere kadar gezmek, eğlenmek ya da sosyal medya başında vakit geçirmek tabii ki keyifli. Ancak, dengeyi tutturmakta fayda var. Uzmanlar, sekiz saat uykuya ihtiyacın olduğunu söylüyor. Cilt uyku sırasında yenileniyor, hücreler kendilerini onarıyor. Sağlıklı bir uyku düzeni, cildi genç tutmak için pahalı kremlerden daha fazla işe yarıyor.

Sağlıklı beslenme

Sağlıklı beslenme düzeninin en iyi kozmetik ürünlerinden daha çok işe yaradığı bir gerçek. Eğer hamburger ve patates cipsiyle besleniyor, sebze yemeklerine burun kıvırıyor, su yerine kola içiyorsan, problemli bir cilde davetiye çıkarıyorsun demektir. Mesele, cipsin sivilceye neden olup olmaması değil, bu tip bir beslenme düzeninin cildin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayamaması. Taze sebze ve meyveler, tam tahıllar, et, balık, yumurta ve baklagiller cilt hücrelerin için eşsiz birer besin kaynağı olduğunu unutmamalısın.