Moda ve Moda

Çocukları kolay giydirmenin yolları

Kıyafetlerini kendisinin seçmesine izin ver

Çocuğunun da beğenilmeye ihtiyacı olduğunu unutmamalısın. Kötü olduğunu düşündüğün tercihleri konusunda olumsuz yorum yapmaktan da kaçınmalısın. “Sana hiç yakışmadı! Çok kötü görünüyorsun!” gibi cümlelerden uzak durmalısın. İkna etmek için “Kırmızı pantolonunun üzerine lacivert tişörtün daha güzel olabilirdi.” gibi cümleler kurabilirsin. Ancak her şeye rağman ısrarcı davranıyorsa ona zaman tanımalısın.

Sakinleştir

Çocuğunu kucaklayarak ve ilgisini çeken bir konuda konuşarak dikkatini başka bir noktaya çekebilirsin. Böylece sakin olduğundan emin olduğunda giydirme işlemine başlayabilirsin. Ancak giydirirken sakinliğini yitirdiğini gözlemlersen, onu tekrar kucaklamanda fayda var.

Rahat giysiler seç

Çocuğun bazı giysilerin içerisinde rahat edemiyor olabilir. Örneğin; kaşındıran bir kazak, yakası dar bir tişört, tenine değen fermuar ya da başını sıkan dar bir şapka. Bu rahatsızlığını söylemeyecek kadar küçükse huysuzluk ediyor olabilir. Çocuğunu gözlemleyerek neyin ona rahatsızlık verdiğini anlamaya çalışmalısın.

Giyinmesine izin ver

Çocuklar bir işi başardıklarında mutluluk duyar. Ona bu şansı vermeli ve kendi giysilerini giymesi için zaman tanımalısın.