Moda ve Moda

Boyalı saçlar için 12 saç bakım önerisi

Saç renginin kuaförden çıktığın ilk günkü gibi parlaklığını ve canlılığını korumasını istiyorsan, aşağıdaki önerilerden faydalanabilirsin.

Sık yıkama

Saç rengini korumak için saçlarını haftada 2 ya da 3 kez yıkamalısın. Aksi halde saçların sağlığını kaybeder.

Boyalı saçlar için şampuan seçimi

Şampuanların hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Şampuan seçimin sülfat içermeyen, renk koruyucu özelliğe sahip olmalı.

Saç kremi seçimi

Amonyaksız saç kremleri boyalı saçların rengini daha uzun süre korur. Ayrıca saç rengine uygun da saç kremi deneyebilirsin.

Kuru şampuan

Saçlarını haftada 2 ya da 3 kez yıkamak yetmiyorsa kuru şampuan deneyebilirsin. Kuru şampuanlar hem saçlarındaki yağı emer hem de saçlarını temizler.

Boyadan hemen sonra yıkama

Saçını boyattıktan sonra yıkamak için en az 24 saat beklemelisin. Böylece rengin saçına iyice oturur.

Çok sıcak sudan uzak dur

Sıcak su, saç renginin daha hızlı solmasına neden olur. Bu nedenle saçlarını ılık su ile yıkamalısın. Ayrıca deniz ve havuz suyu da saçının en dış tabakasına zarar verir ve renginin solmasına neden olur. Bu yüzden havuza ya da denize girerken saç bonesi kullanabilirsin.

Doğal parlaklık

Saçlarının kaybettiği parlaklığı geri kazandırabilirsin. Kuaförlerin önerdikleri işlemler saçlarının tekrar aynı parlaklıkta olmasını sağlayabilir.

Bırak saçların özgür kalsın

Saçlarını çok sıkı toplamak, havasız kalmasına ve saç dökülmesine neden olur.

Sağlıklı beslenme

Demir açısından zengin gıdalar saçlarını güçlendirir ve büyümesini uyarır. Saç sağlığın için yağsız et, balık, az yağlı peynirler, yumurta, ıspanak, soya, meyve, sebze, fındık ve tahıllı gıdalar tüketebilirsin.

Vitamin desteği

Boyalı saçlarını sağlıklı ve parlak tutmak için vitaminlerden destek alabilirsin. Saç köklerini beslemek istiyorsan C vitamininden faydalanabilirsin. Ayrıca B vitamini de zayıf saçları güçlendirir ve dokusunu geliştirir.

Isıya maruz bırakma

Saçların çok ıslaksa ısıya direkt maruz bırakman yıpranmasına neden olur. Havlu ile nemini aldıktan sonra kurumaya yakın fön ya da düzleştirici uygulayabilirsin.

Doğal çözümler

Boyalı saçlarının ekstra neme ihtiyacı vardır. Evde hazırlayacağın pratik karışımları saçlarına uygulayabilirsin. Eşit miktarda avokado, badem yağı ve E vitamini yağını karıştırarak nemli saçlarına uygulayabilirsin. 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsin.