Moda ve Moda

6 adımda kış makyajı

2017 kış makyajı trendlerinde porselen ten, nude dudaklar, dolgun kirpikler, ışıltılı bazlar ve aydınlatıcılar ile fresh makyaj görünümleri ön plana çıkıyor.

1. Kış makyajını doğru tekniklerle uygulamak istiyorsan, ilk adım olarak yüz hatlarını en doğal şekilde belirginleştirmen gerekiyor.

2. Diğer en önemli adım ise, cilt tonunun eşitlenmesi. Bu konuda kapatıcı ve fondötenlerden destek almak yeterli olmuyor. Cildinde oluşan kızarıklık, sivilce izleri ve lekelere karşı kesin çözüm bulduğun takdirde fondötene de ihtiyacın kalmayacak. Cilt tonunu eşitlemek için bakım serumlarından ve kremlerden destek alabilir, çok sık olmamakla birlikte limon suyundan da faydalanabilirsin.

3. Doğal görünüm bu sezon kaşları da ele geçiriyor. Kaşlardaki boşluklar far ve kalemlerle giderilmeye devam ediyor.

4. Kış makyajında göz kapaklarına gölgeli kahve rengi tonları, bakır, mor ve bordo ile güzel çekici kreasyonlar yapabilirsin. Ayrıca bu sezon gece makyajında da metalik renkleri dilediğin gibi kullanabilirsin.

5. Kış makyajının en büyük trendlerinden biri de kışın soğuk havasını canlandıracak dikkat çekici parlak pembe rujlar. Mat ya da parlak, mutlaka pembe bir ruju makyaj çantana eklemeyi unutma.

6. Bordo ve kırmızı tonları her sezon olduğu gibi bu sezon da yükselişe geçiyor. Kış makyajının vazgeçilmezi olan koyu dudaklar, toprak tonlu göz makyajı ile buluşuyor ve yine trendler arasında yerini alıyor.